چ. آبان 9ام, 1403
مرفی دستگاه جوش و نکات ی درباره خرید آن

معرفی انواع دستگاه جوش اینورتر از برندهای رونیکس،اینکو،تایگر،آروا و...

انواع دستگاه جوش و کاربرد آن

دستگاه جوش چیست؟
درگذشته بسیاری از خانه‌ها و ابزارها چوبی بود و برای ساخت خانه و یا وسایل با استفاده از سنگ و چوب، همان سرهم کردن چوب‌ها و اتصال آنها با استفاده از میخ کفایت می‌کرد. اما با پیشرفت تکنولوژی و اختراع همزمان سنگ آهن، کم‌کم خانه‌های چوبی جای خود را به خانه‌هایی مقاوم با اسکلت آهنی داد و برای اتصال این قطعات آهنی به هم، دستگاه جوش اختراع شد که با استفاده از سیم جوش که خود نیز الیاژی از آهن بود، قطعات آهنی را به هم متصل می‌کرد.
اگر بخواهیم تعریفی کلی برای دستگاه جوش ارائه دهیم بهتر است بگوییم: وسیله‌ایست که با کمک جریان برق مصالح فلزی و گاهی اوقات غیر فلزی را توسط قوس الکتریکی به هم اتصال می‌دهد و در تولید قطعات صنعتی نیز کاربرد دارد. لازم به ذکر است که نوع اتصال انجام شده توسط این دستگاه، اتصال دائم است. این دستگاه‌ها به طور مداوم، در زندگی روزمره ما چه در سطح محدود و چه در سطح گسترده، یاریگراند و مورد بهره‌مندی انسان قرار می‌گیرند. نمونة کوچک استفاده از این دستگاه‌ها در بخش‌های محدود، ساخت یک چهارپایه آهنی است که می‌توان قطعات آن را با میله‌های آهنی و به کمک این دستگاه سرهم کرد و نمونه‌های بزرگ‌تر استفاده از این دستگاه‌ها در سطح گستره، در بخش‌های مختلف صنعتی من جمله در ساخت هواپیماها، در صنعت ماشین‌سازی، مترو، قطار، کشتی، صنعت ساختمان و… است و در واقع وجودشان لازم و ضروری است.
شیوه‌ی فعالیت دستگاه جوش به صورت کلی:
در این پروسه، دستگاه جوش که با برق کار می‌کند. انرژی برق را به سیم جوش یا الکترود انتقال می‌دهد. در واقع الکترود به مصالح فلزی و غیرفلزی گفته می‌شود و الکترودها انواعی دارند: اسیدی، قلیایی (حساس به رطوبت که در کشتی‌سازی کاربرد دارد)، فولادی ضد زنگ و طرح آهن. این سیم جوش که اغلب از جنس آهک، سدیم، رس و… است، قابلیت ذوب دارد و پس از واردشدن جریان برق، ذوب شده و میان دو قطعه آهنِ باز می‌ریزد و بلافاصله پس از برخورد هوا و خنک شدن می‌چسبد و دو قطعه را به هم می‌چسباند.

شیوه‌ی فعالیت دستگاه جوش به صورت تخصصی:
برای انجام جوشکاری باید از انبر جوشکاری، انبر انتقال، کابل جوشکاری و ماسک مخصوص استفاده کنید. دستگاه را به برق متصل کنید. کابل انبر جوش را که اغلب قرمز رنگ است به جریان مثبت و کابل انبر اتصال را به جریان منفی وصل کنید. دکمه‌ی On در پشت دستگاه را بزنید تا دستگاه روشن شود. الکترود متناسب با نوع سطح خود را انتخاب کنید و جریان متناسب سطح را نیز تعیین کنید و اگر در انجام این کار از یک راهنمای با تجربه کمک بگیرید، به راحتی می‌توانید عمل جوشکاری را آغاز کنید.

انواع دستگاه جوش:
دستگاه جوش انواع مختلفی دارد: شامل لیزری، شیمیایی و الکتریکی و هر کدام از این انواع با دیگری متفاوت است و مزایا و معایب خود را داراست.
انواع جوشکاری
جوشکاری به سه صورت است:
جوشکاری با الکترود دستی- جوشکاری با سیم- جوشکاری زیر پودری.
انواع جوشکاری با الکترود دستی:

  1. با ترانس‌های قدیمی: که به دلیل سنگین بودن، کیفیت نامناسب جوش، مصرف انرژی برق بسیار و ایجاد گرمای بسیار کنار گذاشته شد.
  2. دارای مولدی به نام دینام جوشکاری: نسبت به اولی بهتر اما باز به دلیل سنگینی و انرژی بالا، این نوع نیز کنار گذاشته شد.
  3. رکتی فایر: این دستگاه مبدل جریان‌های متناوب به جریان‌های مستقیم یا DC است و با کمک برق سه فاز کار می‌کند. از ویژگی‌های آن: کیفیت بالا- توان کار با انواع الکترود- توانایی کار در صورت نبود برق شهری و… است. از معایب آن نیز این است که بسیار سنگین است.
  4. دستگاه جوش اینورتر: توانایی کار با هر دو جریان برق را دارد.

دستگاه جوش اینورتر چیست؟ و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟
در گذشته از دستگاه‌ جوش‌های بزرگ و سنگین در فعالیت‌های صنعتی گوناگون کمک گرفته می‌شد اما بعدها با پیشرفت تکنولوژی روی تمام خصوصیات این دستگاه‌ها فکر شد و تلاش هم بر این بود که به عنوان نمونه اگر مدل‌های قبلی سنگین و بزرگ است و حمل آن‌ها بسیار مشکل است، مدل‌های جدیدتر سبک‌تر و منعطف‌تر باشند. این تغییر و تحول تا عصر حاضر ادامه یافت. امروزه و با آمدن و رفتن انواع مختلف دستگاه های جوش‌ در بازار، رایج‌ترین مدل دستگاه جوش که در بازار ایران نیز بسیار محبوب است دستگاه جوش اینورتر است. این دستگاه از نوع دستگاه جوش الکتریکی است. تمایز دستگاه جوش اینورتر نسبت به سایر مدل‌های دستگاه جوش این است که جوش با کیفیتی را داراست. نیاز به برق سه فاز ندارد و از انرژی برق شهری استفاده می‌کند. اندازه این دستگاه‌ها نسبت به انواع دیگر آن کوچک‌تر و سبک‌تر است، به اندازه یک کیف دستی است و می‌توان آن را به راحتی حمل کرده و در حین کار از آن استفاده کرد. به صورت عمده تولید می‌شود و هزینه تولید آن نیز نسبت به دیگر دستگاه‌ها بسیار کمتر است.

دستگاه جوش اینورتر

اینورترها انواعی دارند:
اینورتر جوش الکترود
اینورتر جوش تیگ یا آرگون
اینورتر جوش 2co
مزایای دستگاه اینورتر:

  1. یکی از مزایای دستگاه های اینورتر این است که هم با جریان برق شهری (AC) و هم با جریان متناوب و هم با هر دو جریان یعنی: برق شهری و متناوب ( ACوDC) فعالیت می‌کند.
  2. دارای جوشی زنجیری و پیوسته است.
  3. یکی دیگر از مزایای دستگاه جوش اینورتر، اندازه‌ی استاندارد آن نسبت به سایر مدل‌هاست. تناسب اندازه در این دستگاه به شما کمک می‌کند که در هر جا و در هر موقعیتی از آن بهره ببرید.
  4. دستگاه جوش اینورتر نسبت به سایر مدل‌ها انرژی مصرفی کمتری دارد و توان مصرفی آن 80 تا 90% است.
  5. بی‌شک هدف اولیه از استفاده از دستگاه‌ها کمک به بشر در رفع عالی نیازهایش است. نتایج مثبت حاصله از استفاده از این دستگاه نیز به همگان ثابت کرده که فعالیت مفید و اثربخشی داشته و در واقع کیفیت خوبی دارد.
  6. این دستگاه به کمک مبدلی که در خود دارد، از همان آغاز کار ورودی AC (برق سه فاز وتک فاز را) به وسیله یک ریکتی فایر به DC (یا برق شهری) تبدیل می‌شود.
  7. برروی اینورترها نمایشگر دیجیتالی نصب است که به کمک آن می توان چگونگی انجام فعالیت دستگاه را تنظیم و همچنین وضعیت دستگاه را بر روی آن مشاهده کرد.
  8. کیفیت بالا و فعالیت مفید دستگاه جوش اینورتر به شما کمک می‌کند که در دراز مدت از فعالیت مفید جوشکاری آن لذت برده و به کارکرد این وسیله ایمان داشته باشید.
  9. دستگاه اینورتر بهترین نوعی‌یست که با توانی مفید و با حداقل زمان فعالیت می‌کند و روال کارها را با سرعتی خوب پیش می‎برد.
  10. دستگاه‌های اینورتر با سرعت بالاتری داغ می‌شوند و به سرعت این اجازه را می‌دهند که فعالیت جوشکاری را آغاز کنید.
  11. امکان قطعی و یا از کار افتادگی در این دستگاه صفر است.
  12. آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کند (اشاره به بی صدا بودن دستگاه).
  13. قوس پایداری دارد و به طور یکنواخت و منظم فعالیت می‌کند.

معایب اینورتر:

پیشتر هم گفتیم که نمونه‌های بسیاری از دستگاه‌های جوش ساخته شده و اغلب اوقات تلاش بر این بوده که مدل بهتری ساخته شود. خوب بودن یک وسیله نسبت به سایرین نشان‌دهندۀ بی‌عیب بودن آن نیست و هر چیزی به نوبۀ خود معایبی هم دارد. در زیر اشاره‌ای به شمار اندکی از این معایب خواهیم داشت. 

  • دستگاه اینورتر برای فعالیت‌ها و پروژه‌های سنگین جوشکاری مناسب نیست و بهتر است از دستگاه‌های صنعتی کمک گرفته شود.
  • اینگونه اینورترها نسبت به دستگاه‌های ترانس جوش آسیب‌پذیرتر و ضعیف‌تر هستند و عمر مفید کمی دارند.
  • تعمیر و سرویس این دستگاه‎ها بسیار پرهزینه است.

نکاتی هنگام خرید دستگاه جوش اینورتر:

*هنگام خرید دستگاه به ظرفیت کاری آن دقت داشته باشید.

*توجه داشته باشید که دستگاه گارانتی داشته باشد.

*در هنگام خریدن، به چرخش کاری دستگاه توجه داشته باشید.

نکات ایمنی که هنگام استفاده از دستگاه اینورتر باید رعایت شود:

  • اشعه‌ای که دستگاه هنگام ذوب الکترود از خود ساطع می‌کند امکان دارد باعث صعف بینایی و سوزیدن پوست شود.
  • در محیط‌های آلوده به گاز یا مشکوک به نشتی گاز، از استفاده از این دستگاه خودداری کنید.
  • انجام جوشکاری و استفاده از قوس الکتریکی در این دستگاه انرژی برق شدیدی را می‌طلبد، هنگام استفاده مراقب باشید که مدار را لمس نکنید، زیرا امکان برق‌گرفتگی وجود دارد.
  • اثر ذوب شدن الکترود دود و گرمای نامتبوعی در محیط تولید می‌شود که تا حدودی برای سلامت ریه‌ها مضر است. پس بهتر است در فضای باز از دستگاه استفاده کنید.

نکاتی جهت مراقبت از دستگاه جوش

  1. روکش مناسبی برای پوشش دستگاه خریداری کنید.
  2. اگر هنگام استفاده از دستگاه به طور ناگهانی از کار افتاد، سریعاً دستگاه را خاموش کنید.
  3. هر چند مدت یکبار دستگاه را سرویس کنید.
  4.  مراقب باشید که ضربه سنگین به دستگاه وارد نشود.
  5. بهتر این است که در طی جوشکاری، قطعه کار به زمین وصل باشد.
  6. در مناطق مرطوب، از کاور ضد آب جهت مراقبت از دستگاه استفاده کنید.
  7. هنگام کار با دستگاه از لباس کار مناسب و عینک و دستکش استفاده کنید و لباس پوشیده در تن داشته باشید.
  8. مراقب باشید انبر اتصال‌ها به هم برخورد نکنند.

بهترین برندهای دستگاه جوش:

از برندهای مرغوب و با کیفیت در موجود در بازار می توان به هیوندای، رونیکس، آروا،اینکو،تایگر، آنکور، وینر، صبا الکتریک، جوشا، ایران ترانس، محک، توسن و… اشاره کرد.

جهت راهنمایی، مشاوره و یا خرید بهترین دستگاه جوش می‌توانید به سایت ما مراجعه فرمایید. مشاوران ما در هر ساعتی از شبانه‌روز در خدمت شما عزیزان خواهند بود.

آدرس اینترنتی ما: http://www.ostadabzar.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *