چ. آبان 9ام, 1403
لوازم ضروری برای جعبه ابزار خودرو

جعبه ابزار چیست و چه کاربردی دارد و چند نکته مه م برای خرید جعبه ابزار مناسب

لوازم ضروری برای جعبه ابزار خودرو

کاربرد جعبه ابزار چیست و جعبه ابزار مناسب چه ویژگی هایی دارد همچنین لوازم ضروری برای جعبه ابزار خودرو چیست؟

پیشینۀ جعبه ابزار
جعبه ابزار جعبه‌ای مستطیلی از جنس فلز، چوب یا پلاستیک است که حاوی انواع ابزارهای ضروری مثل: میخ، چکش، انبردست و… برای انجام کارهای فنی می‌باشد. پس اگر مایل به تعمیر، بازسازی یا ساخت و ساز وسایل یا منازل خود هستید، نیازمند هرگونه وسیله‌ی فنی و کمکی می‌باشید و یک جعبه ابزار مرتب و کامل، کمک خوبی خواهد بود. گفته شده که ایدۀ اولین جعبه ابزار توسط یک نجار و پیانوساز به نام استاد (لی) زادۀ ماساچوست، ارائه و اجرا شده است. درست هنگامی که قصد داشت، یک پیانو بسازد، به این فکر افتاد که جعبه ابزار مورد علاقه خود را داشته باشد. این جعبه ابزار از جنس چوب و شامل ابزارهای مورد استفاده و رایج قرن ١٩ بود. به این صورت که تمام ابزارهای موجود، در فضایی مناسب، کوچک، دارای قسمت‌ها و طبقه‌های مختلف، درست شبیه قفسه‌های یک کتابخانه‌ی کامل چیده شده بود. این جعبه ابزار بعد از مرگ وی، به موزه‌ی ملی آمریکا اهدا شد.
در گذشته جنس اغلب جعبه ابزارها چوبی بوده است. بعد از گذشت زمان این صندوقچه‌های چوبی به دلیل بارش باران یا رطوبت و یا به هر علتی شکسته می‌شدند. افکار و ایدهای نو برای جلوگیری از این شکستگی و همچنین بقای بیشتر، سبب شد که جنس جعبه‌ها تغییر و بهترین و ماندگارترین بدنه برای آن انتخاب شود، به همین دلیل جنس این جعبه‌ها مدام تغییر پیدا کرد. همچنین محتوای جعبه‌ها نیز با گذر زمان به تدریج تغییر و ارتقا یافت. شاید ابتدایی‌ترین جعبه‌ها تنها حاوی چکش، میخ، آچار، سیم‌چین و… بوده باشد، اما اندک اندک محتوای جعبه‌ها ارتقا یافت و ابزارهای بسیار کاربردی دیگر در انواع مدل‌ها و سایزهای مختلف نیز به آن افزوده شد.‌

تعریف جعبه ابزار
وسیله ای مهم و کاربردی برای جمع‌آوری، نظم‌دهی و نگهداری ابزارهای مورد نیاز است. این جعبه دارای قابلیت جابه‌جایی راحت و سریع است که از آن در خانه، خودروی شخصی، مکان عمومی، محیط کسب‌ وکار و… می‌توان استفاده می‌شود.
برای نمونه: اگر شما بخواهید به مسافرت بروید، همراه داشتن یک جعبه ابزار بسیار مهم و حیاتی است. زیرا ماشین‌ها ابزار پیچیده‌ای هستند که امکان بوجودآمدن مشکل در آن‌ها زیاد است. بودن یک جعبه ابزار کوچک کامل در مواقع بسیاری می‌تواند کارساز باشد و در هنگام خرابی ماشین می‌توانیم از آن بهره‎مند شویم، نقش جعبه ابزار برای ماشین مانند نقش جعبه کمک‌های اولیه برای بیمار، حیاتی است. به طوری که در صورت بوجودآمدن مشکلی مانند: پنچر شدن لاستیک ماشین که نیاز به جابه‌جایی دارد. سریع می‌‎توانیم با کمک ابزارهای داخل جعبه دوباره آن را راه‌اندازی کنیم.

جنس جعبه ابزار
جعبه ابزار به شکل‌های چوبی، فلزی، پارچه‌ای، پلاستیکی (برزنتی) موجود است.
جعبه ابزارهای چوبی بیشتر در نجاری‌ها و مراکز ساخت صنایع چوب، دیده می‌شود. سبک است، جادار است و به راحتی توسط استادکاران قابل ساخت است.
جعبه ابزار فلزی از جنس فلز محکم و با کیفیت است، که با ضد زنگ پوشیده شده و به دلیل دسته‌بندی داخلی و استحکام بالایش، در کارگاه‌ها و کارخانجات و برای کارهای فنی و تعمیرات تخصصی و حرفه‌ای استفاده می‌شود. حاوی انواع مختلف ابزار است، وزن زیادی دارد و برای جابه‌جا کردن آن از نوع چرخدارش بهره می‌برند.
جعبه ابزارهای پارچه‌ای کوچک و قابل حملی نیز وجود دارد که ابزارها درون یک پارچه دوخت شده و باکیفیت چیده می‌شود. اگر جعبه ابزار از جنس پارچه با ضخامت باشد، به آن کیف ابزار می‌گویند.
جعبه ابزارهای پلاستیکی و برزنتی در کارهای خانه استفاده زیادتری دارد، البته در ماشین هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نمونه به دلیل این که دارای کیفیت مناسب و وزن کم است، حمل و نقل آن راحت و برای خرده‌کاری‎ها ایده‌آل است.

انواع جعبه ابزار با توجه به نوع استفاده
خانگی، مناسب کارگاه مکانیکی، مناسب خودرو
جعبه ابزار خانگی: با کمک جعبه ابزار خانگی، می‌توانیم بسیاری از کارهای تعمیری خانه را خودمان انجام دهیم و از مراجعه به تعمیرکار خودداری کنیم. این جعبه ابزارها اغلب کامل و با کیفیت و استاندارد است. در هزینه ‎های تعمیر صرفه جویی می‌شود و راحت جابه‌جا می‌شود. لیست ابزارهای جعبه ابزار خانگی شامل: پیچ‌گوشتی، فازمتر، چکش، انواع آچار مانند: آچار فرانسه و انبردست، متر برای اندازه‌گیری، تیزبر یا کاتر، چراغ‌ قوه و دریل است.
جعبه ابزار مناسب کارگاه مکانیکی: که جهت استفاده در تعمیرگاه و کارگاه است. شامل: بکس‌های ساده و فشار قوی، انواع انبرهای تخصصی، انواع بیت (سرپیچ گوشتی) و هولدر.
جعبه ابزار مناسب خوردو:
زمانی که خودرو دچار نقص فنی می‌شود، به کمک جعبه ابزار موجود در ماشین می‌توان مشکلات جزئی آن را برطرف کرده و یا چند ساعتی زمان بخریم که ماشین را به مکانی مناسب برای تعمیر کلی و رفع ایراد برسانیم.
دو نوع کلی جعبه ابزار:
جعبه ابزارها به طور کلی از دو نوع متریال ساخته می‌شوند:

  1. پلاستیکی: این نوع متداول‌ترین نوع است و در همه جایی موجود است و دلیل اصلی آن هم سبکی آن است. این نوع جعبه ابزار، یک سینی ابزار نیز در درون خود دارند. اما اغلب برای نگهداری ابزارهای کوچک کاربرد دارد. اغلب بر روی درب جعبه محفظه‌های کوچکی وجود دارد که میخ و اشیای کوچک را درون آن قرار می‌دهند. این جعبه‌ها نسبت به فلزی، تنوع رنگ بیشتری دارند و در مقابل رطوبت مقاوم هستند.
  2. فلزی: این جعبه‌ها نسبت به نوع پلاستیکی سنگین‌تر هستند و نسبت به رطوبت حساس و امکان زنگ‌زدگی در آن‌ها بالاست.

نکات ضروری هنگام خرید جعبه ابزار
1ـ باید توجه داشته باشیم که چه اندازه مکان برای نگهداری جعبه ابزار در اختیار ما قرار دارد. اگر جای مورد نظر کوچک باشد بهتر است از مدل‌های کوچک بهره ببریم. جعبه‌ها اندازه‌های متفاوتی دارند و اندازه‌ها باید به گونه‌ای باشد که تجهیزات مورد نیاز شما در آن باشد و به راحتی جابه‌جا بشود. اگر می‌خواهید زیاد جعبه را جابه‌جا کنید از مدل‌های کوچک و دارای وزن کمتر بهره ببرید تا به راحتی و آسان آن را حرکت دهید.
2- به مدل جعبه ابزار توجه داشته باشید. جعبه ابزارها انواعی دارند که هرکدام معایب و محاسن مختص به خود را داراست.
3ـ همیشه وسایل داخل جعبه را منظم در جای خودش بگذارید تا در هنگام نیاز به دنبال آن نگردید و وقتتان هدر نرود. مثلاً ابزارهای مکانیکی در یک جای مشخص و ابزارهای نجاری یا ساختمانی در قسمت مخصوص به خود نگهداری شود.
4ـ مدل‌های دارای قفل را انتخاب کنید. امنیت ابزارهایتان را ضمانت می‌کند. مهمترین ابزارآلاتی که باید در جعبه ابزار خود نگهداری شوند: جک، آچار چرخ، میله تی شکل و انبردست است.
5- حداکثر وزن جعبه ابزار خودرو و متعلقات آن باید ٢٠ کیلوگرم باشد و با توجه به نیاز استفاده کننده می‌توان مقدارش را تغییر داد.

  1. در هنگام خرید جعبه ابزار فقط محدود به رنگ و جلوه ظاهری آن نباشید، محتوای جعبه ابزار یاری گر شما در انجام کارها خواهد بود.
    قسمت‌های یک جعبه ابزار:
    بسته به اینکه جعبه باشد یا کیف شامل: بدنه، محفظه، طبقه، قفسه، قفل، کشو، زیپ، دسته برای بلند کردن یا حمل، چرخ برای حمل آسان و… است.

محتویات یک جعبه ابزار کامل
١. دستکش: جهت مراقبت از پوست در حین کار.
٢. انواع مختلف انبردست برای بیرون کشیدن میخ، بریدن سیم‌ها و…
٣. سیم چین برای مثال برای قطع سیم‌ها
٤. آچار گشتاور برای عوض کردن پیچ و مهره یا رفع شل‌شده‌گی
٥. . انواع پیچ گوشتی در اندازه‌های ریز و درشت برای باز و بسته کردن پیچ‌ها
٦. پتک: برای ضربه زدن مناسب است.
٧. منبع نور یا چراغ قوه: وسیله روشنایی در مکان‌های تنگ و تاریک
٨. بندهای زیپی: با استفاده از آن‌ها کابل‌ها و سیم‌ها را جمع و مرتب می‌کنیم تا به قسمتهای داغ چسپیده نشوند.
٩. مولتی متر یا ولت متر: برای اطمینان از قطع و وصل بودن سیم‌ها از آن استفاده می‌کنند.
١٠. آچار ضربه‌ای: برای باز و بسته کردن سریع و آسان پیچ‌ها به کار می‌رود.
١١. روان‌کننده و پاک‌کننده: قطعات مکانیکی متحرک بایستی به طور منظم تمیز و روغن‌کاری شود. استفاده از اسپری‌هایی که بوسیله آن قطعات فلزی ترمز را تمیز و اصطکاک را نابود کرده و از گرد وغبار خاک ممانعت می‌کنند، بسیار مؤثر است.
١٢. سینی مخصوص چکه کردن مایعات: گاهی مایعات و یا روغن از ماشین نشت کرده و چکه‌های آن باعث کثیفی پارکینگ و جاهای دیگر می‌شود. می‌توانید این سینی را زیر نشتی‌ها قرار دهید.
١٣. نوار و چسب برق: اگر سیمی بریده شده باشد می‎توانید با چسب برق آن را پوشش دهید.
١٤. کیت پنچرگیری: برای پنچرگیری استفاده می‌شود درون آن وسیله‌ای برای سوراخ کردن و چسب برای چسپاندن موقت محل پنچری به طور کوتاه مدت تا رسیدن به تعمیرگاه وجود دارد.
١٥. علامت هشدار: بعضی اوقات در خیابان یا جاده خودرو مشکل پیدا می‌کند یا شاید پنچر شود برای اینکه رانندگان دیگر متوجه شوند با فاصله کمی از ماشین علامت هشدار را به نشانه کمک خواستن بگذارید تا آنها متوجه شوند شما خودرویتان را درست می‌کنید و این نشان دهنده نیاز شما به کمک است.

ابزار مورد نیاز در جعبه ابزار ماشین
١.‌ انواع آچار: برای تعویض پیچ و مهره یا رفع شل‌شده‌گی مناسب است.
٢. پیچ گوشتی: جهت باز و بسته کردن پیچ‌ها می‌باشد.
٣. انبردست: جهت بیرون کشیدن میخ، بریدن سیم‌ها و کارهای تخصصی دیگر مناسب است.
٤. سیم چین: جهت قطع سیم‌ها می‌باشد.
٥. چکش: برای کوبیدن میخ و… مناسب است.
٦. سیم یدک کش ماشین: اگر ماشین در جاده خاموش شود یا در برف و شن و گل متوقف شود کاری که بایستی انجام شود این است که ماشین را بکسل کرده تا بتوانیم به تعمیرگاه برسیم، جنس سیم فلزی و تسمه‌ای است. برای ماشین سبک، تسمه‌ای و برای ماشین سنگین، فلزی مناسب است و پاره نمی‌شود.
٧. زنجیر چرخ و کمپرسور هوا: زنجیر چرخ برای محافظت چرخ‌ها در روزهای سرد سال و دستگاه کمپرسور هوا برای باد کردن لاستیک خودرو لازم می باشد.
٨. جک: برای بلند کردن خودرو از جک استفاده می‌کنند.
٩. چراغ قوه: جهت روشن‌سازی محیط مناسب است.
١٠. لوازم محافظتی: اگر شب هنگام ماشین مشکل پیدا کند بایستی منتظر بمانیم هوا روشن شود در این مدت از خودتان مواظبت کنید. پس چراغ قوه ضروری است وسایل دیگر محافظتی مانند جعبه‌‎ی کمک‌های اولیه برای تامین امنیت و سلامتی استفاده می‌شود وسایلی چون: چاقو و پدهای الکلی، دستکش گرم و پلاستیکی بایستی در جعبه ابزار باشد.
١١. نوار چسب ویژه‌ی فلز و پلاستیک: به طور مثال اگر باک خودرو سوراخ بشود یا لوله‌ها و شلنگ‌های بخشی از خودرو نشتی داشته باشند، با نوار چسب جلوی این نشتی را برای مدت کوتاهی می‌توانیم بگیریم.
١٢. مثلث احتیاط یا هشدار: در هنگامی که قصد عوض کردن تایر ماشین را داریم و یا ماشین ایراد و اشکالی پیدا کند برای هشداردادن به کار می‌رود در شب هنگام به دلیل شب رنگی بودنش نور را مورد بازتاب قرار می‌دهد و از بوجود آمدن خطر پرهیز می‌کند.
١٣. کابل شارژ باتری ماشین: بایستی از خالی شدن باتری ماشین جلوگیری کرد و یا در صورت ضعف باتری یا خاموشی اتومبیل، از باتری ماشین دیگر و یا کابل مربوط به شارژ کمک گرفت و به باتری انرژی وارد کرد که روشن شود.

مزایای جعبه ابزار:
*‌ جعبه ابزارها در مواقع اضطراری ابزارهای موردنیاز را در اختیار شما قرار داده و یاریگر شما خواهند بود.

  • جنس این ابزار به گونه‌ای است که در برابر آب مقاوم و در واقع آب یا مواد دیگر نمی‌تواند در آن نفوذ کند.
  • بدنۀ بعضی از این جعبه‌ها مقاوم است و اگر از دست شما بیافتد امکان آسیب‌دیدگی وسایل کمتر است.
  • جنس برخی از این جعبه ابزارها سبک و به راحتی قابل جابه‌جایی است.
    معایب جعبه ابزار:
  • بعضی از این جعبه‌ها که حاوی ابزارهای حساس هستند، وزن بالایی داشته و جابجایی آن‌ها مشکل است.
  • بعضی از این جعبه‌ها بدنۀ مقاومی نداشته و امکان دارد بر اثر وارد شدن ضربه، آسیب ببینند.
  • بعضی از این جعبه‌ها در مقابل رطوبت مقاومت نداشته و به مرور زمان دچار زنگ‌زدگی می‌شوند.
  • امکان دارد جعبه ابزار حاوی ابزارآلاتی از جنس بی‌کیفیت باشد.

بهترین مارک‌های جعبه ابزار
لیکوتا، استنلی، تایگ، رونیکس، مهر، وینکس، صاموپرشین و…
بیشتر افراد به طور جداگانه ابزار خریداری می‌کنند. شاید از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر باشد اما به دلیل تفاوت کیفی ابزارها و متناسب نبودن اندازه و ابعادشان، در آینده مشکل بوجود خواهد ‌آمد، برترین مزیت جعبه ابزار استفاده و دسترسی راحت به ابزار است. کیفیت خوب، خرید آسان، گارانتی‌های شرکتی و حمل و نقل آسان موجب افزایش جذب مشتری این کالا شده است.
جهت راهنمایی، مشاوره و یا خرید بهترین و باکیفیت‌ترین انواع جعبه ابزار می‌توانید به سایت ما مراجعه فرمایید. مشاوران ما در هر ساعتی از شبانه‌روز در خدمت شما عزیزان خواهند بود.
آدرس اینترنتی ما: http://www.ostadabzar.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *